Huren

Huren van een serviceflat gebeurt onder de wettelijke bepalingen van een huurcontract. Een flat huren kan al vanaf 695 €/maand . De huurprijs van een flat kan bepalend zijn met de ligging. Hier moet je nog de algemene kosten (zie verder) en de nutsvoorziening zoals water, gas en elektriciteit bij rekenen (ongeveer 75 €/maand, ref 2017). Alles hangt af van uw eigen verbruik. Alle nutsvoorzieningen hebben aparte meters.

Algemene kosten of verblijfskosten.
In een serviceresidentie woon je niet alleen in uw flat, maar staat heel de residentie te uwe beschikking: foyer, lounge, tuin, onthaal, enz.. Deze gemeenschappelijke delen worden  onderhouden, verwarmd en verlicht. Het gaat ook over het gebruik en onderhoud van alle gemeenschappelijke delen (kuisen van gangen, ruimten, ramen, binnen en buiten). De kosten voor vuilverwerking, brandpolis en het onderhoud van de tuin. De technische kosten, de branddetectie, blusapparaten, bewakingscamera’s, telefooncentrale, liften en keuringen. 

In deze verblijfskosten zijn ook de lonen verrekend van de conciërge/beheerder, de zorgcoördinatrice, administratie en techniekers. Zij zorgen er voor dat al die service- en zorgdiensten kunnen aangeboden worden. Deze vaste kosten bedragen 385 euro/maand. 

Een aantal kosten zijn niet inbegrepen in deze verblijfskosten, omdat ze individueel zijn, en dus niet in de gemeenschap kunnen opgenomen worden.  

Kosten niet inbegrepen zijn o.a.:
-alle individuele kosten van medische- paramedische-, en farmaceutische diensten,...
-kosten nutsvoorziening  (gas, elektriciteit, verwarming) van uw flat.
-de abonnement- of huurgelden voor communicatiemiddelen zoals o.a. telefoon, TV, internet, enz..  
-het onderhoud (poets) van uw flat.
-Deze lijst is niet limitatief ! 

 .