De flats

De functioneel ingerichte flats zijn gemiddeld 65 m² (+ terras van 6 m²). Elke flat beschikt over een inkomhal, woonkamer, ingerichte keuken en badkamer, een slaapkamer, berging en terras. Deze tweekamerflats, hebben dus een aparte slaapkamer en een aparte living. De flat kan door 2 personen bewoond worden. Dubbele buitenmuren zorgen dat de warmte binnen blijft en geluid buiten. Een goede thermische en akoestische isolatie is gegarandeerd.

Ligging flats
Een deel van de flats liggen aan de Sint-Truidersteenweg. Aan deze kant kunt u genieten van het actief straatleven. Wie wat meer rust wilt, kiest voor de flats aan de tuinkant. Door de ligging van de residentie genieten alle flats van zon- en daglicht.

Leefruimte
De woonkamer bestaat uit een zit- en eetruimte. De grote ramen geven uit op de binnentuin of het actief straatleven. In de flat kunnen eigen meubels geplaatst worden, zoals u dat gewoon bent. Zo creëert u een thuis in de serviceresidentie.

Slaapkamer
De woonkamer bestaat uit een zit- en eetruimte. De grote ramen geven uit op de binnentuin of het actief straatleven. In de flat kunnen eigen meubels geplaatst worden, zoals u dat gewoon bent. Zo creëert u een thuis in de serviceresidentie.

Badkamer
De badkamer is volledig ingericht met alle comfort: een verhoogd toilet, een lavabo, spiegel, toiletkast en ruime inloopdouche.

Tv, telefoon en internet
Alle mogelijke aansluitingen voor communicatiesystemen zijn geïnstalleerd: tv, telefoon, en internet. De video-deurtelefonie maakt het mogelijk dat u ziet wie aan de centrale toegangsdeur staat. 

Keuken
De keuken is volledig ingericht. Er zijn meerdere bergkasten voorzien, een dubbele spoelbak, dampkap, grote koelkast, microgolfoven en keramisch kookvlak met 4 kookzones.

Terras
Al onze flats hebben een groot terras waarvan het merendeel naar de zon is georiënteerd. Bij mooi weer is het terras een verlengstuk van uw flat. 

Vloerverwarming
Er is gekozen voor een juist evenwicht tussen verwarmen, isoleren en ventileren. Wij kozen voor vloerverwarming omdat het bovenaan staat op vlak van energiebesparing. Andere voordelen van dit systeem zijn het behaaglijk warmtegevoel en de besparing van ruimte in de flat. Elke flat heeft een eigen verwarmingsketel, met aparte aansluiting op water, gas en elektriciteit

Onderhoud & Wonen
De onderhoud- en gebruiksvriendelijkheid van de flat verhoogt het woonplezier. Vandaag zijn de serviceflats heel wat comfortabeler dan vroeger. In termen van kwaliteit zijn de flats er enorm op vooruit gegaan. In onze flats kan je wonen zoals je dat zelf altijd al gedaan hebt. Je kan er makkelijk al uw meubels in kwijt en richt het in zoals je dat zelf wenst.


Voor wie?

Voor zelfredzame senioren die in een mooie, ruime, sfeervolle en veilige residentie willen wonen. In de nabijheid van de stad, samen met leeftijd- of stadsgenoten. Nooit meer eenzaam zijn en toch genieten van uw vrijheid. U bent welkom als koppel, alleen of met uw vriend of vriendin. Het is niet nodig van Hasselt te zijn en leeftijd speel geen rol. 

Service-, hulp en zorgdiensten
Wij zouden geen serviceresidentie zijn als we niet voor alle mogelijke service- hulp- en zorgdiensten zouden zorgen. Daarvoor kan je terecht bij Claire Vanoostveldt. Zij is onze zorgcoördinatrice en weet raad op elke vraag rond deze servicediensten. Voor al deze service- en zorgdiensten werken wij samen met externe partners. Dat kan gaan van maaltijden tot wasserij, van boodschappendienst tot administratie en van zorg- tot medische diensten. Al deze diensten moeten aan onze kwaliteitslabel voldoen.

Wat gebeurt er als ik zorgbehoevend wordt?
Serviceresidentie Numa & Maria is geen rusthuis of zorginstelling, waar permanente diensten aanwezig zijn. Daarom heeft het ook geen permanente medische medewerkers in dienst en is er geen wacht-, nacht,- en weekenddienst. Toch kan er dag en nacht, 24/7 op vraag van de resident 

voor deze diensten gezorgd worden. Als u zich wat minder goed voelt of minder mobiel wordt, dan bieden wij voldoende diensten aan die u hierbij kunnen helpen. Een alarmcentrale is bvb mogelijk. Dit heeft zijn voordeel dat uzelf kunt bepalen wat nodig is. Niets moet, alles kan. De maximale zorggrens wordt echter bereikt als het medisch niet meer verantwoord is om zelfstandig te blijven wonen. In overleg met uw familie en arts, dient u dan voor een andere zorgomgeving te zorgen.

Waar staan wij voor?
Onze ambitie is de residenten te laten vertoeven in een comfortabele en veilige omgeving, omringt  met alle mogelijke service-, hulp-, en zorgdiensten. Uw veiligheid, comfort en privacy staan centraal in onze missie. Tenslotte zijn wij een serviceresidentie met een familiaal karakter. We willen van serviceresidentie Numa en Maria een ‘Goed Gevoel’-residentie maken, waar het fijn is om te wonen en te leven.


 .